Tietosuoja

1. Yleiset tiedot

a) Johdanto

Henkilöllisyyteen liittyvien oikeuksiesi suojaaminen henkilötietojasi käsiteltäessä on erittäin tärkeää TB Digital Services GmbH:lle (TBDS). Käsittelemme henkilötietoja, jotka kerätään käydessäsi verkkosivuillamme, sen maan lakien mukaisesti, jossa tietojen käsittelystä vastaava toimipaikka sijaitsee. 

Lisäksi MAN-ryhmän yritykset ovat sitoutuneet henkilötietojen kokonaisvaltaiseen ja yhdenmukaiseen suojaamiseen sitovalla konsernidirektiivillä. Tämä varmistaa MAN-ryhmän sisällä maailmanlaajuisen suojatason, joka on verrattavissa Saksaan ja Euroopan unioniin. 

Lisäksi työntekijöillämme on vaitiolovelvollisuus, ja he ovat velvollisia suojaamaan heille luovutettuja henkilötietoja.

b) Vastaava yksikkö ja yhteyshenkilö

Tiedoistasi vastaava yksikkö tietosuojalain osalta on TBDS.

Jos sinulla on yleisiä ja tietosuojaan liittyviä kysymyksiä, ota yhteyttä vastuussa olevaan yhteyshenkilöön, joka on määritelty osiossa ”Yhteystiedot” tai julkaisutiedoissa. 

2. Tietoja tästä verkkosivustosta

Tällä tietosuojailmoituksella ilmoitamme sinulle, kuinka ja mitä henkilötietoja keräämme, käsittelemme ja käytämme, kun vierailet tällä verkkosivulla. 

”Henkilötiedot” ovat kaikkia tietoja, jotka liittyvät tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön. Tunnistettavissa olevana pidetään luonnollista henkilöä, joka voidaan suoraan tai epäsuorasti tunnistaa, erityisesti tunnistetietojen, kuten nimen, henkilönumeron, sijaintitiedon, verkkotunnistetietojen taikka yhden tai useamman hänelle tunnusomaisen fyysisen, fysiologisen, geneettisen, psyykkisen, taloudellisen, kulttuurillisen tai sosiaalisen tekijän perusteella.

Seuraavat tiedot eivät koske yrityksiä, joita TB Digital Services GmbH ei omista tai hallitse, eivätkä henkilöitä, joita TB Digital Services GmbH ei palkkaa tai ohjeista.

3. Yleisten tietojen ja nimettömien käyttötietojen kerääminen

Kun vierailet verkkosivullamme, yleiset tiedot kerätään automaattisesti. Nämä tiedot sisältävät käytetyn verkkoselaimen tyypin, käytetyn käyttöjärjestelmän, Internet-palveluntarjoajasi verkkotunnuksen, vierailemasi verkkosivuston sekä vierailuusi liittyvät tekniset tiedot (https-/http-menetelmä, https-/http-versio, https-/http-tilakoodi, lähetettyjen tietojen pituus) ja vastaavat. Nämä ovat yksinomaan tietoja, joiden perusteella ei voida tehdä johtopäätöksiä henkilöstäsi. Lisäksi nämä tiedot luodaan myös käytettäessä muita sivuja Internetissä. Joten kyse ei ole tämän verkkosivuston erityisestä toiminnosta. 

Tämän tyyppisiä tietoja kerätään yksinomaan nimettömästi ja tilastollisesti. Mitä paremmin ymmärrämme toiveitasi, sitä nopeammin löydät haluamasi tiedot verkkosivuiltamme.

4. Henkilötietojen kerääminen ja käsittely

a) Helppo navigointi verkkosivulla

Kun vierailet verkkosivustollamme, verkkopalvelimemme tallentavat oletusarvoisesti IP-osoitteesi, josta käyttö tapahtuu, sekä vierailun päivämäärän ja kellonajan.

b) Verkkosovellusten käyttö

Verkkosovelluksiamme käytettäessä voidaan myös tallentaa tietoja, jotka ovat välttämättömiä tämän sovelluksen tehokkaaseen käyttöön (kieli, istunnon tunnus, konfigurointivaihe, valitut tiedot konfiguraattorissa).

c) Rekisteröinti verkkolomakkeilla

Muita henkilötietoja kerätään vain, jos luovutat ne vapaaehtoisesti meille ja jos se on vastaavaa tarkoitusta varten tarpeellista, esim. osana rekisteröintiä (käyttäjätunnusta), tilausta, tutkimusta, kilpailua tai sopimuksen toteuttamista.

d) Evästeiden käyttö

Eväste on pieni tietue, joka tallennetaan päätelaitteeseesi ja sisältää tietoja, kuten esim. henkilökohtaiset sivuasetukset ja kirjautumistiedot. Tämän tietueen luo ja lähettää sinulle verkkopalvelin, johon olet muodostanut yhteyden verkkoselaimesi kautta. Yleensä käytämme evästeitä analysoidaksemme verkkosivustoihimme kohdistuvaa kiinnostusta sekä parantaaksemme verkkosivujemme käyttäjäystävällisyyttä. Voit aina myös päästä verkkosivuillemme ilman evästeitä. Jos haluat käyttää verkkosivujamme kokonaisuudessaan tai mukavasti, sinun tulisi kuitenkin hyväksyä ne evästeet, jotka mahdollistavat tiettyjen toimintojen käytön tai tekevät käytöstä mukavamman. TB Digital Services GmbH käyttää evästeitä tehdäkseen tajouksestaan käyttäjäystävällisemmän, tehokkaamman ja turvallisemman. Evästeemme eivät sisällä henkilökohtaisia ​​tietoja. 

Käyttämällä verkkosivujamme hyväksyt näiden evästeiden käytön siltä osin kuin evästeet hyväksytään selaimesi asetusten mukaisesti. Useimmat selaimet on oletusarvoisesti asetettu hyväksymään kaikki evästeet. Voit kuitenkin asettaa selaimesi siten, että evästeet näkyvät ennen niiden tallentamista, vain tietyt evästeet hyväksytään tai hylätään tai evästeet yleensä hylätään.

Haluamme huomauttaa, että asetusten muutokset vaikuttavat aina vain kyseiseen selaimeen. Jos käytät erilaisia ​​selaimia tai vaihdat päätelaitetta, asetukset on tehtävä uudelleen. Voit myös poistaa evästeitä tallennusvälineestäsi milloin tahansa. Tietoja evästeasetuksista, niiden muuttamisesta ja evästeiden poistamisesta saat verkkoselaimesi ohjetoiminnosta.

Alla löydät luettelon yleisimmistä evästetyypeistä ja niiden käyttötarkoituksesta.

 

Istuntoevästeet
Kun olet aktiivinen verkkosivulla, istuntoeväste tallennetaan väliaikaisesti tietokoneesi muistiin, johon istunnon tunniste on tallennettu, esim. estääkseen että joutuisit kirjautumaan joka kerta uudelleen, kun vaihdat sivua. Istuntoevästeet poistetaan, kun kirjaudut ulos, tai ne menettävät voimassaolonsa, kun istuntosi päättyy automaattisesti.

 

Pysyvät tai protokollaevästeet   
Pysyvä tai protokollaeväste tallentaa tiedoston tietokoneellesi erääntymispäivän määrittämän ajanjakson ajan. Näiden evästeiden kautta verkkosivut muistavat tietosi ja asetukset, kun seuraavan kerran käyt niillä. Tämä mahdollistaa nopeamman ja helpomman pääsyyn, koska sinun esim. ei tarvitse muokata portaalimme kieliasetuksia uudelleen. Kun viimeinen erääntymispäivä on kulunut, eväste poistetaan automaattisesti, kun käyt verkkosivulla, joka sen on luonut.

 

Ensimmäisen osapuolen evästeet
Nämä evästeet asentaa itse verkkosivusto (sama verkkotunnus kuin selaimen osoiterivissä), ja vain tämä verkkosivusto pystyy lukemaan niitä. Näitä evästeitä käytetään yleensä tietojen (esim. asetuksesi) tallentamiseen, joita käytetään seuraavan kerran, kun käyt verkkosivustolla. 

 

Kolmannen osapuolen evästeet
Kolmannen osapuolen evästeet ovat peräisin muilta palveluntarjoajilta kuin verkkosivun ylläpitäjältä. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi keräämään tietoja mainontaa, räätälöityjä sisältöjä ja verkkotilastoja varten.

e) Google Analytics

Verkkosivumme käyttää Google Analyticsia, Google Inc.:n (”Google”), tarjoamaa verkkoanalyysipalvelua. Myös Google Analytics käyttää evästeitä. Nämä ovat Googlen itsensä evästeitä (Google Analytics -evästeet) ja niin sanottujen kolmansien osapuolien evästeitä (DoubleClick-evästeitä). Näiden evästeiden luomat tiedot tämän verkkosivuston käytöstä (IP-osoitteesi mukaan lukien) välitetään Google, Inc.:n palvelimelle Yhdysvalloissa ja tallennetaan sinne. Google käyttää näitä tietoja arvioidakseen verkkosivustosi käyttöä meille, kootakseen raportteja verkkosivustojen toiminnasta meille ja tarjotakseen muita verkkosivustojen toimintaan ja Internetin käyttöön liittyviä palveluja, erityisesti myös näyttömainosten toimintoja, kuten uudelleenmarkkinointia, rapportteja näyttökerroista Google Display -verkostossa, DoubleClick Campaign Managerin integrointia tai Google Analytics -raportteja suorituskyvystä demografisten ominaisuuksien ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Google voi myös siirtää näitä tietoja kolmansille osapuolille, jos laki sitä edellyttää tai jos kolmannet osapuolet käsittelevät näitä tietoja Googlen puolesta. Google ei missään tapauksessa yhdistä IP-osoitettasi muihin Googlen tietoihin. 

Käyttämällä tätä verkkosivustoa suostut siihen, että Google käsittelee sinusta kerättyjä tietoja yllä esitetyllä tavalla ja yllä esitettyyn tarkoitukseen. Haluamme huomauttaa, että verkkosivustomme käyttää Google Analyticsia laajennuksella ”anonymizeIp()” tietosuojan parantamiseksi. IP-osoitteet tallennetaan ja käsitellään edelleen siitä syystä vain lyhennetyssä muodossa. Tämä tarkoittaa, että analysoitaessa verkkosivustomme käyttöä on mahdotonta tunnistaa henkilöitä suoraan. Voit kieltäytyä Google Analytics -evästeiden asettamisesta laajentamalla selaintasi. Tämän avulla voit käyttää oikeuttasi vastustaa Google Analyticsin tiedonkeruuta, -käsittelyä ja -käyttöä tulevaisuuteen kohdistuvalla vaikutuksella. Tätä varten voit asentaa Google Analyticsin selainten deaktivointilaajennuksen. Tämä estää Google Analyticsia tallentamasta tietoja käymilläsi verkkosivuilla. 

Lisätietoja sekä tietoja tämän deaktivointilaajennuksen lataamisesta ja asentamisesta löydät osoitteesta https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Vaihtoehtoisesti ja lisäksi voivat mobiililaitteiden käyttäjät käyttää opt-out-evästettä. Jos käytät tätä linkkiä, eväste asetetaan, eikä Google Analytics enää tallenna sinua. Napsauta tätä, jos haluat jäädä Google Analyticsin keruun ulkopuolelle.

Voit poistaa Google Analyticsin näyttömainoksille käytöstä ja säätää mainoksia Google Display -verkostossa siirtymällä mainosasetuksiin: https://www.google.de/settings/ads.

f) Google Doubleclick

Doubleclick by Google on Google Inc: n, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Yhdysvallat (”Google”), tarjoama palvelu. Doubleclick by Google käyttää evästeitä esittääkseen sinulle merkityksellisiä mainoksia. Selaimellesi on annettu pseudonymisoitu tunnusnumero (ID), jonka avulla voidaan tarkistaa, mitkä mainokset näytettiin selaimessa ja mitä mainoksia on katseltu. Evästeet eivät sisällä henkilökohtaisia ​​tietoja. DoubleClick-evästeiden käyttö antaa Googlelle ja sen kumppanisivuille vain mahdollisuuden sijoittaa aiempien käyntien perusteella mainoksia meidän tai muille verkkosivuille Internetissä. Google välittää evästeiden tuottamat tiedot arviointia varten palvelimelle Yhdysvalloissa ja tallentaa ne siellä. Google siirtää tiedot kolmansille osapuolille vain lakisääteisten määräysten nojalla tai osana tilaustietojen käsittelyä. Google ei missään tapauksessa yhdistä tietojasi muihin Googlen keräämiin tietoihin. 

Käyttämällä verkkosivujamme annat Googlelle suostumuksesi käsitellä sinua koskevia tietoja ja aiemmin kuvattuun tietojenkäsittelytapaan sekä ilmoitettuun tarkoitukseen. Voit estää evästeiden tallentamisen asettamalla selainohjelmistosi vastaavasti. Haluamme kuitenkin huomauttaa, että tässä tapauksessa et ehkä pysty käyttämään kaikkia verkkosivujemme toimintoja täysimääräisesti. Voit myös estää Googlea keräämästä sekä käsittelemästä evästeiden tuottamia ja verkkosivujen käyttöäsi koskevia tietoja lataamalla ja asentamalla selainlaajennuksen, joka on saatavana seuraavasta linkistä kohdasta DoubleClickin deaktivointilaajennus. Vaihtoehtoisesti voit myös poistaa Doubleclick-evästeet käytöstä Digital Advertising Alliance -verkkosivulla seuraavan linkin avulla.

g) Google reCaptcha

Tämä sivusto käyttää turvatarkoituksiin palvelua reCaptcha, joka on Google Inc:n, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (Google) palvelu. Tämä palvelu määrittää, toimittaako Internet-lomakkeen täyttämisen ihminen vai tapahtuuko se kohtuuttomasti automaattisen, mekaanisen käsittelyn kautta. Aiemmin lyhennetty IP-osoitteesi ja mahdollisesti muut palvelun edellyttämät tiedot siirretään Googlelle. Vain poikkeustapauksissa lähetetään koko IP-osoite Google-palvelimelle Yhdysvaltoihin ja lyhennetään siellä. Selaimesi reCaptchan puitteissa lähettämiä tietoja ei yhdistetä muihin Googlen tietoihin. Lisätietoja Googlen tietosuojakäytännöstä löydät osoitteessa: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/

h) GeoLite2- ja GeoIP2-tietokannan käyttö maantieteellisen sijainnin paikantamiseen

Käyttöpohjainen verkkomainonta, jota kutsutaan myös kohdistamiseksi, mahdollistaa mainontayrityksille käyttäjän määrittämisen kohderyhmään kohdennettua mainontaa varten. Tämän tiedon avulla on mahdollista näyttää käyttäjälle hänen tarpeisiinsa räätälöityä mainontaa. 

Tätä tarkoitusta varten verkkosivuillamme kerätään ja tallennetaan tietoja nimettömästi käyttämällä QUISMA Media Platform (QMP) -järjestelmää, jonka toimittaa QUISMA GmbH, Rosenheimer Straße 145d, 81671 München. Kun vierailet verkkosivustollamme, eväste tallennetaan tietokoneellesi. Samalla tallennetaan tietoja toiminnoistasi käymilläsi verkkosivustoilla (esim. selauskäyttäytyminen, Internet-tarjousten alasivut, joilla vierailet, napsautetut mainosbannerit jne.). Näistä tiedoista luodaan käyttöprofiileja pseudonymillä, joka ei salli johtopäätösten tekemistä henkilöstäsi eikä siten mahdollista yksilöiden tunnistamista. 

Kun vierailet muilla verkkosivuilla, joiden operaattorit tekevät yhteistyötä QUISMA GmbH:n tai heidän kumppaneidensa kanssa, tämä mahdollistaa kohdennetun mainonnan merkityksellisellä sisällöllä. 

Edellä kuvattu prosessi on ns. uudelleenkohdistaminen, jossa eväste ja sitä vastaavat tiedot mahdollistavat selaimesi tunnistamisen anonyymisesti ja siten vastaavan uudelleenkohdistaminen ulkoisilla verkkosivustoilla. 

Lisätietoja täällä käytetystä tekniikasta ja tietosuojasta löydät seuraavasta linkistä: privacy.quisma.com/datenschutz/

Meidän nimittämämme QUISMA GmbH on IAB Europen jäsen ja sitoutunut noudattamaan sen standardeja. Osoitteesta www.youronlinechoices.com/de/ löydät lisätietoja tästä vapaaehtoisesta sitoumuksesta. 

Voit vastustaa tiedonkeruuta ja -tallennusta milloin tahansa tulevaisuuteen kohdistuvalla vaikutuksella seuraavan linkin avulla: privacy.quisma.com/cookies/

i) Salesforce Market Cloud

Käytämme Salesforce Marketing Cloudia sähköpostitiedotuspalveluumme, aloitussivujen tarjoamiseen ja yhteydenottolomakkeiden tarjoamiseen. Asiakaskokemusten reaaliaikaisen visualisoinnin, tarkkailun ja ohjaamisen avulla voidaan mahdollistaa yksilöityjä asiakaskokemuksia. Lisäksi kaikkien mahdollisten lähteiden tiedot tallennetaan ja hallitaan yhdellä keskeisellä alustalla. Salesforce Marketing Cloud on salesforce.com Inc.:n, Salesforce Tower, 415 Mission Street, 3. kerros, San Francisco, CA 94105, USA, ohjelmisto, ja sitä edustaa Saksassa: Salesforce.com Germany GmbH, Erika-Mann-Str. 63, 80636 München, Saksa. Voit tarkastella Salesforcen tietosuojakäytäntöä täällä: www.salesforce.com/de/company/privacy/

j) IP API

Käytämme palveluntarjoajaa IP API maantieteellisen sijainnin IP-paikantamiseen. IP-osoitteen avulla päätelaitteen, kuten kannettavan tietokoneen tai matkapuhelimen, maantieteellinen sijainti voidaan tunnistaa. Tämän palvelun avulla voimme tarjota sinulle maakohtaisesti räätälöidyn tuotevalikoiman. IP API on Artia International S.R.L.:n, ALV RO29237219 | Rek. J40/12390/2011, Bukarest, Romania, palvelu. Voit tarkastella IP API:n tietosuojakäytäntöä täällä: https://ip-api.com/docs/legal

k) Videoiden integrointi

Youtube

Tälle verkkosivulle on integroitu YouTuben sisältöjä. YouTubea ylläpitää Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (”Google”).

Estääksesi seurantaevästeiden asettamisen videota toistettaessa voit estää evästeiden tallentamisen selaimesi vastaavan asetuksen avulla.

Tietojenkeruun tarkoitus ja laajuus sekä jatkokäsittely ja tietojen käyttö palveluntarjoajilla sekä tähän liittyvät oikeudet ja asetusvaihtoehdot yksityisyytesi suojaamiseksi löytyvät tietosuojatiedoista osoitteesta https://www.youtube.com/static?template=privacy_guidelines.

5. Henkilötietojen käyttötarjoituksen rajoittaminen

Henkilötietojasi käytetään vain siihen tarkoitukseen, johon olet luovuttanut meille nämä tiedot. ­

6. Käsittelyn oikeusperusta

Henkilötietojesi käytön ja tallentamisen oikeusperusta on suostumuksesi EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (EU-GDPR) 7 artiklan ja Telemedialain (TMG) 13 pykälän 2 kohdan mukaisesti. Käsittelemme kanta- ja käyttötietosi TMG:n 14 ja 15 pykälien määräysten perusteella ja niiden vaatimusten mukaisesti, jotka muodostavat laillisen velvoitteen EU-GDPR:n 6 artiklan 1 kohdan c alakohdan mukaisesti, jonka alaisina me verkkosivujen ylläpitäjänä olemme.

7. Henkilötietojen luovuttaminen

Esitettyjen toimintojen avulla myös Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolella sijaitsevissa kolmansissa maissa sijaitsevat yhteisöt voivat tarkastella tietojasi. Näissä maissa tietosuojan taso saattaa olla riittämätön, koska EU:n komission suojan riittävää tasoa koskevaa päätöstä ei ole olemassa eikä muitakaan sopivia takeita ole olemassa henkilötietojesi suojaamiseksi. 

Tietojesi siirtäminen näihin kolmansiin maihin tapahtuu suostumuksesi perusteella EU-GDPR:n 7 artiklan ja TMG:n 13 pykälän 2 kohdan mukaisesti tai EU-GDPR:n 49 artiklan 1 kohdan poikkeusperusteiden pohjalta, jotka astuvat voimaan vastaavaa toimintoa aktivoitaessa.

Tietojasi voivat tarkastella myös TBDS:n sidosyritykset sekä ulkoiset palveluntarjoajat, jotka tarjoavat tätä verkkosivustoa ja ylläpitävät siihen liittyviä järjestelmiä teknisesti. Näiden yritysten kanssa on tehty tietosuojasopimuksia korkean tietosuojan takaamiseksi. 

Tietojen siirto valtion laitoksille ja viranomaisille tapahtuu vain pakollisen kansallisen lainsäädännön puitteissa. 

8. Tietojen tallennus ja poisto

Verkkosivumme vierailua koskevat tiedot (ks. kohdat 1 ja 2 a) säilytetään kahden vuoden ajan laskettuna verkkosivumme avaamisen ajankohdasta.

Muita henkilö​​tietoja säilytetään, kunnes itse peruutat palveluita tai ilmoitat meille, ettet halua enää käyttää kutakin käyttämääsi toimintoa. 

Sen lisäksi varastointi tapahtuu vain, jos laillisia tai sopimukseen perustuvia säilyttämisvaatimuksia on voimassa.

9. Oikeutesi

Oikeutesi tietoihin ja tietojen korjaamiseen lisäksi sinulla on myös oikeus poistaa tietosi ja estää pääsy tietoihisi sekä oikeus vastustaa tietosi käsittelyä, ellei laillisista säännöksistä johtuen ole olemassa estettä sille. Sinulla on myös oikeus tietojen siirrettävyyteen. 

Koska me keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi suostumuksesi perusteella, sinulla on lisäksi myös oikeus peruuttaa antamasi suostumus. Peruutuksesi ei vaikuta peruuttamiseen saakka suostumuksesi perusteella tapahtuneen tietojenkäsittelyn lainmukaisuuteen.

Tarvittaessa meidän on vahvistettava henkilöllisyytesi, ennen kuin voimme käsitellä hakemuksiasi. 

Jos huolimatta pyrkimyksistämme varmistaa, että tiedot ovat oikeita ja ajantasaisia, vääriä tietoja säilytetään, korjaamme ne vastaavan ilmoituksen jälkeen.

Valitusten yhteydessä on mahdollista ottaa yhteyttä tietosuojavalvontaviranomaiseen.

10. Turvallisuus

TBDS suojaa tietosi teknisillä ja organisatorisilla turvatoimilla tahattomalta tai tahalliselta manipuloinnilta, katoamiselta, tuhoamiselta tai valtuuttamattomien henkilöiden käytöltä. Turvatoimenpiteemme, kuten esim. tietojen salausta, parannetaan säännöllisesti tekniikan kehityksen mukaan.

11. Linkit muiden palveluntarjoajien verkkosivustoille

Verkkosivustomme saattaa sisältää linkkejä muiden palveluntarjoajien verkkosivustoille. TBDS on varmistanut linkkiä lisättäessä, että suoraan linkitetyillä sivuilla ei ole laitonta sisältöä. TBDS ei kuitenkaan voi vaikuttaa linkitettyjen sivujen sisältöihin eikä voi valvoa niitä jatkuvasti. Siksi TBDS ei ota vastuuta linkitettyjen sivujen sisällöstä, joita on muutettu linkin luomisen jälkeen. Tietosuojailmoitus ei koske muiden palveluntarjoajien linkitettyjä verkkosivuja.

12. Varaus

Voidakseen tehdä oikeutta Internetin jatkuvalle kehitykselle, TBDS voi mukauttaa tätä tietosuojailmoitusta milloin tahansa tietosuojamääräysten mukaisesti.

Versio: Kesäkuu 2020. V1.